info@dierenasiel-leiestreek.be

tel. 056 75 59 19

info@dierenasiel-leiestreek.be

tel. 056 75 59 19

Husky pups allemaal besproken

Type Hond
Ras Husky
Geslacht V
Steriel Normaal
Leeftijd Jong
Herkomst Afgestaan

Verhaal

Geboren februari 2019

De Husky is een dynamische hond met heel wat extra behoeften in vergelijking met andere hondenrassen. Voor toekomstige eigenaar(s) is het dus erg belangrijk om goed na te denken alvorens te beslissen dit ras als hond te kiezen.
Husky’s zijn eigenzinnige en onafhankelijke honden met zeer veel energie. Doorgaans zijn ze vrolijk en optimistisch en goed trainbaar omdat ze erg slim zijn. Toch zijn voldoende mogelijkheden om te rennen, wandelen, spelen onmisbaar, alsook extra uitlaatkleppen en uitdaging om hen niet enkel fysiek maar ook cognitief te blijven stimuleren. Zo niet, zal hij ongewenst gedrag zoals slopen en huilen vertonen.
Ze raken erg gesteld op hun eigenaar(s) en gezin, met wie ze een nauwe en trouwe band opbouwen. Maar ze zijn zo graag buiten en exploreren graag, waardoor de Husky nooit een echte huis- of typische gezelschapshond zal worden.
Toch zijn ze niet graag alleen en verkiezen ze gezelschap van soortgenoten en het leven in een roedel.
Deze honden zijn erg sociaal en vriendelijk, doorgaans ook naar vreemden of bezoekers toe, dus zullen minder waaks zijn en niet ideaal zijn als waakhond.
Net als herders zijn ze goedwillig en bereid om te werken. Volwassen Husky’s kunnen wel een mate van gereserveerd vertonen.
Deze honden kunnen perfect buiten leven, maar zijn niet geschikt om langdurig op te sluiten in een kennel, hok of buitenren. Ze hebben dagelijks activiteiten nodig om hun energie kwijt te kunnen en mentaal gelukkig te zijn.
Ook bij dit ras zijn een zachte en geduldige aanpak, en het consequent aangeven van grenzen onmisbaar. Ze hebben baat bij sportieve eigenaar(s) en gezinsleden, die enige kennis hebben over en ervaring met dit type en ras. Zeker niet geschikt dus als eerste hond voor onervaren eigenaar(s)!

;