Welkom

Nieuwsflash

HOND IN DE KIJKER
Begin november kregen we een klacht binnen die we onmiddellijk doorgegeven hebben aan de inspectiedienst Vlaanderen. Aanvankelijk betrof de klacht 1 hond, maar eenmaal terplaatse, bleek er nog een tweede hond in de struiken te zitten.  

De twee honden zaten altijd buiten, op een afstand van elkaar. Beide vastgebonden aan een ketting en hadden enkel een gemetst hokje om te schuilen. De eigenaar had die honden altijd zo gehouden en was zich echter van geen kwaad bewust alhoewel de hondjes in hun eigen uitwerpselen leefden en sliepen...   

Ondertussen was die persoon al 2 jaar naar het rusthuis en zijn zoon bracht die honden iedere dag eten (korrels en oud brood). De zoon deed onmiddellijk afstand van de honden, om een inbeslagname te vermijden.

Na 11 jaar werden deze twee honden bevrijdt van de ketting. Ze kregen bij ons een warme mand en wat te eten. In het begin meerdere keren per dag, een kleine hoeveelheid want ze waren erg mager. Ze werden door onze dierenarts gecontroleerd en behandeld tegen wormen, vlooien, schurft,...

We zochten een leuke naam voor hen en beslisten om ze Molly en Polly te noemen. Molly en Polly waren in het begin enorm schuchter, ze konden ook niet wandelen aan de leiband en waren van veel geluiden bang.

Ondertussen gaan ze met iedereen zonder probleem gaan wandelen, zijn ze heel nieuwsgierig, komen ze knuffelen,... het zijn twee schatjes.

Ze zijn nu op zoek naar een laatste thuis.

 


 


 
 

 

  


Naar een nieuwe baas in 2016

Aantal geplaatste katten

15


Aantal geplaatste honden

21

Contact

Avelgemstraat 186 c, Zwevegem

Open van 14.00-18.00 gesloten op donderdag, zon-en feestdagen.

Tel: 056/75.59.19
Fax: 056/68.75.00
Email: info@dierenasiel-leiestreek.be

Facebookgroep: Dierenopvangcentrum de leiestreek

Bank Fortis BE 53 00107924 6753

Erkend door FOD Dierenwelzijn:hk 30300518