Welkom

Nieuwsflash

Beste dierenvrienden,

Toen we midden mei nog wat hondenhokken vrij hadden, en er nog geen enkel kitten was achtergelaten, hoopten we stiekem dat er een positieve evolutie plaatvond in de verantwoordelijkheidszin van honden en kattenbezitters. Maar niets bleek minder waar…Tegen 1 juli  zaten  alle hokken “opgevuld” met achtergelaten honden en werden door onze chauffeurs op de gekste plaatsen achtergelaten katten en  kittens gevonden.En wij, wij stonden weer met beide voeten op de grond.”

Inmiddels is het meer dan “full house” in het asiel.Dagelijks krijgen we een 10-tal mails en telefoontjes om honden en katten naar het asiel te brengen. Het betreft voornamelijk Staffords, grote honden, chihuahua’s maar vooral ook veel oudere honden en katten. De reden : verhuis. Het lijkt wel of de halve Belgische bevolking eind juni verhuist. Ook onverantwoorde kattenbezitters die hun katten hebben laten jongen moeten nu plots allemaal op hetzelfde moment  hun kittens kwijt omdat ze op verlof vertrekken. Van midden mei tot heden hebben wij inmiddels 288 katten opgevangen.Als je dan weet dat alle Belgische dierenasielen sedert 1 juli 2014 verplicht zijn om ook alle kittens die ter adoptie worden aangeboden te vaccineren, chippen, registreren, ontwormen, ontvlooien, steriliseren/castreren , dan is het momenteel ook voor onze dierenarts nachtwerk. Bovendien moet hiervoor momenteel extra budget worden voorzien want de reële kosten doorrekenen aan de adoptant is onmogelijk.Bovendien worden de meeste katten gevonden in vreselijk toestand. Kittens gestikt in kledingcontainer, afgesmeten langs de weg, in de grachten veelal met niesziekte en kapotte ogen. Volwassen katten dolen eerst wat rond vooraleer ze zich laten vangen, met als gevolgd dat wij heel wat graatmagere, uitgedroogde en uitgeputte katten vinden. Sommige zijn zo ver weg dat alleen een spuitje hen uit hun lijden kan verlossen.Mensen  die onlangs hun huisdier hebben verloren, wachten om een nieuwe hond of kat  in huis te nemen tot na hun verlof omdat ze die anders onmiddellijk moeten naar een pension doen of bij familie achterlaten. Dit betekent voor het asiel minder adopties, net in de periode dat er het meest dieren binnenkomen.

U begrijpt het ….het wordt toch weer een helse zomer voor onze medewerkers en uw hulp is meer dan welkom. U kan ons vooral plezier doen met kitten -en kattenkorrels, en elke  financiële gift  (hoe klein ook) met vermelding “steun verzorging kittens” is heel welkom. In naam van onze dieren : BEDANKT

DIERENASIEL DE LEIESTREEK Avelgemstraat 186 c 8550 ZWEVEGEM

Rekeningnummer BE 53 00107924 6753

Wij wensen u verder een zonnig en prettig verlof toe en, zorg goed voor uw huisdieren.

 


Naar een nieuwe baas in 2014

Aantal geplaatste katten

180


Aantal geplaatste honden

160

Contact

Avelgemstraat 186 c, Zwevegem

Open van 14.00-18.00 gesloten op donderdag, zon-en feestdagen.

Tel: 056/75.59.19
Fax: 056/68.75.00
Email: info@dierenasiel-leiestreek.be

Facebookgroep: Dierenopvangcentrum de leiestreek

Bank Fortis BE 53 00107924 6753

Erkend door FOD Dierenwelzijn:hk 30300518